En trist meddelelse og godt nyt

Tidlig den 25. august sejlede Svartloega fra Den Helder i Holland mod Zeebrugge i Belgien. Vejrudsigten lovede god halvvind og vi gik fra den Helder for sejl. Ved middagstid reducerede vi sejlfoeringen pga en raekke byger med kraftig vind. Omkringkl 16 blev vi ramt af en meget kraftig byge med store faldvinde, der paa forholdsvis kort tid lagde skibet ned. Alle var paa daek og bar redningsveste og sikkerhedsproceduren blev fulgt.

Alle blev reddet op i redningsflaaden og det automatiske alarmsystem epirb plus et telefonopkald varskoede den hollandske redningstjeneste, der paa 40 minutter lokaliserede redningsflaaden og fik alle 11 ombord paa en redningsbaad. Alle 11 har det godt og ingen kom til skade — og vi er taknemmelige for det. Vi har intet med fra skibet, men er i kontakt med ambassaden og forsikring.

Stor tak til den hollandske redningstjeneste, kystbevogtningen og det maritime politi, som professionelt har reddet os og privat soerget for toej, varme, overnatning og telefonkontakt. Vi har haft to fantastiske uger sammen og er selfoelgelig sorgfulde over at det sluttede saaledes, men lykkelige for at vaere i live.
Alle agerede som de skulle og kaptajnen og besaetningen sender hjertevarme hilsner til alle.