Vi sejler ad Helgoland til – Og her er fedt

Mandag d. .20 august.

Status på Helgoland efter en uges sejlads.

Positioner:
12/8 Ebeltoft på svaj
13 – 14 -15 /8 Grenå for diesel og diverse reservedele,
16/8 Kolding hvor vi samler Lene Bay op som nybagt farmor samt nogle gode egeplanker,
17/8 PÅ svaj i Åbenrå Fjord og Krusmølle med et skønt brunch besøg på Krusmølle hos Nina og Henrik. Wow sikken en tur i speedbåden ind til kysten. Tak Henrik og Nina for excellent forplejning.

18/8 natsejlads til Kielerkanalen.

Stunder på færden:

13/8: Morgenbad mod Øst i Grenå, solen stråler mod himlen. Vi venter her på en reservedel til skibet. Der indrettes og arbejdes stadig om bord. Filtre skal tætnes og alt skal surres, også solbrillerne og suppegryderne.

Vagtplan er trådt i kraft. Vi arbejder i 4 timers skift. Undertegnede er på 04. til 0.8 holdet med en pause på 12 timer.

Kl. Ca. 06. Sejler vi ind i kielerslusen og sejler for motor hele dagen til vi når Brunsbüttel, hvor vi lægger til og sover.

Den første dag er der gråt, den næste sejler vi ind i Kielerslusen og himlen bliver gylden of strålende. Nu er vi rigtigt på vej. Vi vender stævnen mod den store verden og der er ved at falde lidt ro over skibet. Der bliver stadig arbejdet , repareret og ordnet. Der er hele tiden noget der skal ordnes og forbedres og det bliver sørme gjort.

Yoga på soldækket. Hvornår har man sidst lavet yoga på Kielerkakanlen?

Under hver bro spilles der hønsefødder og gulerødder. Efterhånden som der kommer flere og flere broer og vi udvider repertoriet til fætter Mikkel også. Store store containerskibe passerer os.

Igen kl. Ca. 06. åbnes slusen ved Elben. I Cuxhaven spiller vi farvel til Ditte Karla, Kristian og Jeppe. Vi savner dem, discokøkkenet er gået lidt i stå. Vi skal gøre vores bedste. Go færd på landjorden til jer tre.

Nu  sejler vi ud på  Nordsøen og så sættes der sejl. Nu har vi passeret porten til den store verden. Hurra – champagnen venter forude. Vores første rigtige sejlads med sejl.

Lidt labert blæsevejr fører os til Helgoland med hjælp fra Volvo – Pentaen, og efter en jomfrutur i Nordsøen ligger vi nu her på Helgoland. Tidevandet er kommet til og vi hæves og sænkes i pagt med tiden.

I morges fik Rasmus Klump pandekager og vi spejder ivrigt efter det gode skib Mary. Tænk hvis vi mødes ham og vennerne!

Idag hviledag, badning med sæler, indkøb i diverse afgiftsfri butikker og en enkelt øl på  samt ægte helgolandsk fisk på “Bunte kuh” og så en fantastisk gåtur ud til Lange Anna.

 

 

 

 

 

 

Lange Anne er denne klippe fyldt med lommer (fugle)

Nu sidder vi og aftenhygger her på dækket.